Cum ne pot ajuta Google Images să înțelegem dieta și declinul Vulturilor marțiali - American Ornithological

Postarea de invitat a cercetătorului Vincent Naude

images

Vulturul marțial este unul dintre cele mai mari și mai puternice dintre vulturii cizmați. Acești uriași amenințătoare domină cerul din Africa subsahariană, variind de la Senegal la Somalia și până la Africa de Sud. Numele lor este derivat din cuvântul latin Martialis, care înseamnă „de pe Marte”, referindu-se la zeul roman al războiului - destul de potrivit, întrucât acești rapitori sunt vânători experți, indiferent dacă se scufundă în cariera lor de la înălțimi uluitoare sau stă ascunși ascunși în secret în zona densă frunzișul unui copac gata de pândă. Din păcate, un declin recent și rapid pe o mare parte din aria lor de acțiune a condus la înlocuirea lor de la „Aproape amenințat” la „Vulnerabil” pe Lista Roșie a speciilor amenințate IUCN. Deși nu este încă clar ce factori determină acest declin, dovezile sugerează că acesta poate fi legat de dieta lor, în special o reducere sau schimbare a disponibilității speciilor de pradă. Deci, ce mănâncă Vulturii marțiali, cum măsurăm acest lucru și ce putem face cu aceste informații?

Sunt disponibile foarte puține date despre dieta Martial Eagles. Din păcate, până în prezent există doar trei studii publicate, care au fost realizate în Africa de Sud în anii 1980. În mod tradițional, dieta raptorului este măsurată prin examinarea resturilor de pradă sau a peletelor în locurile de cuib, precum și prin ceasuri de piele, capcane cu cameră și chiar izotopi stabili. Cu toate acestea, cuiburile mari de vulturi sunt surprinzător de greu de găsit, iar aceste abordări măsoară dieta doar în sezonul de reproducere. Vulturii au zone de acasă enorme (> 100km 2) și cuibăresc la densități mici (1 pereche la 140km 2), ceea ce face ca studierea lor să fie costisitoare și dificilă din punct de vedere logistic.

Pentru a depăși unele dintre aceste provocări, ne-am orientat către o formă de știință a cetățenilor: utilizarea Google Images pentru a determina dieta Martial Eagle din gama lor, de la fotografiile încărcate. Folosind o platformă software specializată, cu acces deschis, numită MORPHIC, pentru a scana rezultatele Google Image pentru o serie de doisprezece termeni de căutare unici, am găsit 4872 de fotografii, dintre care 254 s-au dovedit a fi ale Martial Eagles și ale prăzii lor după verificarea duplicării și filtrării relevanţă. Au fost realizate în opt țări africane între 1998 și 2016. Din aceste fotografii, am determinat vârsta relativă a vulturului pe baza penajului, am înregistrat poziția de hrănire a vulturului, am identificat obiectele de pradă și am estimat greutatea prăzii.