Părul fesier folosit pentru a monitoriza bouul mosc arctic
GREENLAND: bouul muscat este o specie cheie în Arctica, dar populațiile sunt în declin. O nouă metodă îi ajută pe oamenii de știință să monitorizeze aceste animale în locații îndepărtate de multe ori greu accesibile.
O nouă metodă de analiză a părului relevă ceea ce mănâncă bouul mosc din Arctica în ultimii ani.

Părul este prelevat din fesele animalelor, unde este cel mai lung și păstrează o serie mai lungă de timp a obiceiurilor alimentare ale animalelor. Părul fesier crește, de asemenea, continuu pe tot parcursul anului și astfel oferă cea mai reprezentativă imagine a aportului anual de hrană al animalelor.
„Boii muschiți [sunt] o specie cheie în Arctica despre care știm surprinzător de puțin”, spune autorul principal Jesper Bruun Mosbacher, doctorand la Arctic Research Center, Universitatea Aarhus, Danemarca.
ScienceNordic.com se află în Groenlanda în luna mai pentru a acoperi cercetările din Arctică și despre aceasta.
Vom acoperi totul, de la condițiile sociale, extracția mineralelor, biodiversitatea, educația, arheologia și clima.
„Folosim o nouă metodă care nu a mai fost aplicată niciodată în acest fel. Și îl putem folosi pentru a monitoriza populațiile [bou de mosc] în locații în care altfel nu am vizita foarte des ”, spune Mosbacher.
Numai cunoașterea localizată a populațiilor de boi mosc
Boii muschi se găsesc în întreaga Arctică, în Groenlanda, Canada, Alaska, Norvegia și Rusia. Și unele populații locale prosperă.
În vestul Groenlandei, populațiile au crescut de la doar 27 la începutul anilor 1960 la aproximativ 25.000 de indivizi estimați astăzi, spune Mosbacher. Dar oamenii de știință încă nu știu unde sunt cei mai mulți boi mosc sau cum se descurcă.
A bivol poate avea o lungime de până la doi metri. Animalul se caracterizează printr-o haină lungă și densă și copite late și coarne căzute.
La fel ca vacile domestice, boii de mosc sunt rumegătoare, și lasă mâncarea lor să fermenteze într-un stomac separat înainte de a o digera.
Boii muschiți sunt bine protejați împotriva iernii arctice reci. Au două straturi de păr - un strat gros și un strat greu de păr lung, întunecat.