Fapte despre colibri, familie, specii, locații și informații conexe despre colibri

Familia Colibri

Colibri cuprind familia Trochilidae, printre cele mai mici păsări, cele mai multe specii măsurând în intervalul 3 "-5". Cântăresc doar câteva grame.

Prezintă facturi lungi, subțiri, asemănătoare acelor, adaptate pentru a ajunge adânc în florile tubulare pentru a extrage nectarul.

Dieta Colibri

Dieta lor constă din nectar din flori (roșu este culoarea preferată), insecte mici, cum ar fi afide și păianjeni, și, uneori, chiar polen și seva.

Păsările colibri se hrănesc în multe mese mici, consumând nevertebrate mici și de până la douăsprezece ori greutatea corporală în nectar în fiecare zi.

Multe specii de plante se bazează pe colibri pentru polenizare și oferă în schimb nectar și insecte minuscule. Colibriii apără cu fermitate și agresiv o zonă de hrănire sau un hrănitor, chiar și atunci când nu se hrănesc.

Zbor. și mersul pe jos

Bătăile aripilor lor sunt atât de rapide, de până la 55 de ori pe secundă, încât se produce un sunet „fredonat”, iar aripile par neclare. Acestea sunt singurele specii de păsări care pot flutura și zbura înapoi sau chiar cu susul în jos. Abilitatea de a flutura permite colibriilor să sorbă nectarul plantelor și florilor.

O colibri nu poate merge sau sări, dar poate amesteca cu picioarele sale extrem de scurte, care nu sunt foarte puternice.

Odihna

Colibriii au capacitatea de a intra într-o perioadă de odihnă profundă, numită "toropeală", în care respirația și ritmul cardiac devin foarte lente. Acest lucru se poate întâmpla pe vreme rece, iar rata metabolică poate scădea la 1/5 din normal.

Vorbind și comunicând

Colibriii au o varietate de apeluri, jetoane, chat-uri și țipete pentru a comunica între ele. Fiecare specie are propriul „limbaj” pentru a alerta alți hummers sau pentru a provoca „invadatorii” teritoriilor lor de hrănire.

Speranța de viață a colibriilor

Colibri, la fel ca toate animalele sălbatice, pot fi victime ale pericolelor naturale, precum și ale celor provocate de om.

Colibrii tineri trebuie să se ocupe de ploaie, grindină, vreme rece, vânt, șerpi, veverițe, pisici, câini, furnici și păsări mai mari. Și umerii trebuie să navigheze prin case, stâlpi de telefon, ferestre de sticlă și clădiri.

În plus, alte obstacole provocate de om, cum ar fi distrugerea ecosistemelor și utilizarea pesticidelor, au un impact negativ asupra populațiilor de colibri.

Colibriii migrează primăvara și din nou toamna. Migrația este întotdeauna o provocare pentru colibri, care trebuie să zboare pe distanțe uriașe pentru a trăi într-un mediu cald și cu o cantitate abundentă de alimente. Vânturile puternice ale capului, uraganele și fronturile reci sunt greu de parcurs.

Durata medie de viață a unei colibri cu gură de rubin este estimată de experți la 3 - 5 ani. Cele mai multe decese apar în primul an de viață. Vârsta record a unei colibri Ruby-Throated este de 6 ani, 11 luni.

Împerecherea și împerecherea

Colibri nu se „împerechează” la fel ca multe păsări, dar în schimb masculul și femela își fac propriul drum după ce împerecherea este completă. Masculul va trece la alte femele. Femela rămâne cu sarcina de a construi cuibul, de a incuba ouăle și de a crește păsările tinere.