Când încep Fawns să mănânce furaje naturale NDA

Majoritatea fawnilor se nasc în lunile mai și iunie în mediile nordice. Puii născuți mai târziu de aceasta se află într-un dezavantaj distinct, deoarece nu vor avea suficient timp pentru a crește și a se dezvolta înainte ca iarna să sosească din nou. Fawns din sud se nasc într-un interval de timp mult mai larg, deoarece nu sunt la fel de răspunzători în fața Old Man Winter. Sosirea fawnilor este indicată pentru a se alinia la culoarea vegetației de primăvară, deoarece „înverzirea” asigură vegetația de înaltă calitate necesară pentru trimestrul final de gestație și pentru cerințele de lactație. Green-up oferă, de asemenea, vegetație cu creștere redusă, care ajută la ascunderea fawnilor de la prădători.
Puii sănătoși au o medie de 4 până la 8 kilograme la naștere și vor dubla această greutate în aproximativ 2 săptămâni - o perioadă în care supraviețuiesc în întregime din laptele mamei lor. Cu toate acestea, până la vârsta de 2 săptămâni, rumegarea începe în stomac și încep să-și completeze dieta cu lapte cu furaje. Ei își vor tripla greutatea la naștere în termen de o lună.
Înțărcarea nu este un comutator instantaneu, ci un proces treptat în care puietul consumă mai puțin lapte în timp, consumând mai mult furaje verzi. Puii pot fi înțărcați complet și pot supraviețui fără lapte până la vârsta de 10 săptămâni (2½ luni), dar deseori le înțărcă la 12 până la 16 săptămâni (3 până la 4 luni). Nu este neobișnuit ca vânătorii să vadă un femel născut în mai sau iunie care încă alăptează sau încearcă să o facă în octombrie (peste 20 de săptămâni). Acești pui nu au nevoie de cantitatea mică de lapte pe care o primesc în această perioadă a anului, dacă primesc, și cred că este pur și simplu un exercițiu de legătură pentru pui și mama sa.