Veverița zburătoare - Descriere, habitat, imagine, dietă și fapte interesante
În ciuda numelui, veverițele zburătoare nu zboară de fapt! În schimb, ei folosesc clape de piele pentru a aluneca de la ramură la ramură. Aceste rozătoare drăguțe folosesc acest lucru pentru a scăpa de prădători și pentru a se deplasa cu ușurință în copaci îndepărtați. Citiți mai departe pentru a afla despre veverița zburătoare.
Descrierea veveriței zburătoare
Există aproximativ 50 de specii diferite de veverițe zburătoare, dar cele mai multe dintre ele au înfățișări similare. Sunt mai întunecate pe spate și de obicei au blană maro sau gri. Partea inferioară a acestora este mai deschisă, în mod normal de culoare crem. La fel ca veverita ta standard, au o coadă lungă și stufoasă. Spre deosebire de veverița dvs. standard, acestea au clape de piele care se extind de la încheieturi până la glezne, creând „aripi” improvizate.
Fapte interesante despre veverița zburătoare
Acest grup de rozătoare a evoluat pentru supraviețuire. Veveritele zburătoare au multe alte trăsături și comportamente în afară de alunecare.
- Născut la Gnaw - La fel ca alte rozătoare, veverițele zburătoare au dinți în continuă creștere. Dacă nu mestecă și nu își mărunțesc dinții incisivi, pot chiar să crească prea mari pentru ca veverita să poată mânca! Creșterea continuă permite rozătoarelor să mestece cât de mult au nevoie, fără a se îngrijora de uzura dinților.
- Alimentatoare eficiente - De ce să pierdem timpul rupând o piuliță întreagă, când o gaură mică va face? Spre deosebire de alte veverițe, veverițele zburătoare vor roade o mică gaură într-o nucă sau ghindă și o vor folosi pentru a extrage alimentele din interior. Alte veverițe sparg întreaga coajă.
- Surf canapea - Veverițele zburătoare nu își creează propriile cuiburi sau goluri de copaci. În schimb, ei caută o casă pe care a făcut-o altcineva! Grupuri mari de veverițe zburătoare își vor face casă în goluri de ciocănitoare abandonate.
- Viața nocturnă - Mai degrabă decât să alunece printre copaci în timpul zilei, veverițele zburătoare se aruncă în secret din ramură în ramură noaptea. Acest lucru îi ajută să evite prădătorii diurni (activi în timpul zilei), dar îi lasă totuși vulnerabili la bufnițe și la alți vânători nocturni. Ochii lor imens de mari (și adorabili) îi ajută să vadă în întuneric.
