Urșii polari slăbesc pe măsură ce gheața arctică se topește, potrivit unui studiu canadian, Wildlife The Guardian

Între 1984 și 2009, greutatea urșilor femele din Ontario a scăzut cu peste 10%, în timp ce schimbările climatice au însemnat că au mai puțin 30 de zile pe an pentru a vâna focile pe gheață

slăbesc

Trei decenii de topire a gheții marine au dus la pierderea semnificativă în greutate în rândul celor mai sudici populații de urși polari din lume, sugerează noi date de cercetători canadieni.

„Este un steag roșu”, a spus Martyn Obbard, om de știință în guvernul provincial Ontario și coautor al unui studiu publicat recent în revista Arctic Science.

Cercetătorii au analizat o populație de aproximativ 950 de urși polari care trăiesc de-a lungul coastei de nord a Ontario, care se întinde de la golful James până la granița provincială cu Manitoba. Deoarece trăiesc mai la sud decât orice altă populație de urși polari, grupul este deosebit de vulnerabil la efectele schimbărilor climatice.

Utilizând date de la 900 de capturi de urși efectuate în diferite puncte între 1984 și 2009, cercetătorii au descoperit că greutatea medie a bărbaților a scăzut cu 45 kg (99 lb) și a femelelor cu 31 kg.

Este o schimbare semnificativă, a spus Obbard, având în vedere că urșii polari masculi cântăresc de obicei aproximativ 500 kg (1100 lb) și femelele în jur de 250 kg (550 lb).

Scăderea în greutate a fost puternic corelată cu topirea gheții marine. Din 1980, sezonul de gheață din Golful Hudson a scăzut cu o rată de aproximativ o zi pe an, forțând urșii polari să petreacă mai mult timp pe uscat, mai degrabă decât să vâneze focile - principala lor sursă de hrană - pe gheața de mare.