Pentru a monitoriza dieta pinguinilor din sateliți, uitați-vă la caca Știri științifice pentru studenți

Imaginile Landsat pot spune oamenilor de știință ce alimente consumă pinguinii Adélie

23 ianuarie 2019 la 6:45

sateliți

WASHINGTON DC. - Vrei să știi ce mănâncă un pinguin Adélie? Cel mai bun mod de a afla este să-i faci să regurgiteze masa. Acest lucru este la fel de plăcut pentru o pasăre și cercetător pe cât ați putea crede. Este, de asemenea, invaziv, consumator de timp și costisitor. Așadar, oamenii de știință au căutat alte modalități de a determina ce mănâncă aceste păsări. Și acum au unul. Se bazează pe imagini realizate de sateliți.

Camerele Landsat iau imagini ale Pământului din spațiu încă din anii '70. Fotografiile nu dezvăluie pinguini individuali, darămite ceea ce iau la masă sub apă. Totuși, ceea ce arată imaginile este caca. O mulțime de lăsate în urmă de pinguinii Adélie pe tot parcursul sezonului de reproducere.

Educatori și părinți, Înscrieți-vă pentru foaia de înșelăciune

Actualizări săptămânale pentru a vă ajuta să utilizați Știri științifice pentru studenți în mediul de învățare

Oamenii de știință au descoperit că caca este utilă. Pinguinii se adună la un ritm previzibil. Acest lucru i-a determinat pe cercetători să-și dea seama cum să numere coloniile de pinguini doar din uriașele lor pete de caca. Anul trecut, de exemplu, oamenii de știință au raportat că au folosit fecale pentru a găsi o supercolonie de 1,5 milioane de pinguini Adélie. Se aflau pe Insulele Pericolului de pe coasta Peninsulei Antarctice. Această descoperire a venit de la un grup condus de ecologa Universității Stony Brook, Heather Lynch.

Descoperirea preferințelor alimentare din aceste imagini este puțin mai dificilă. Dar și ea începe cu caca.

O călătorie în Antarctica

Casey Youngflesh este ecolog la Universitatea din Connecticut din Storrs. Până acum câteva luni, era student absolvent în laboratorul lui Lynch. În acea perioadă, a făcut mai multe călătorii în Peninsula Antarctică. El și alți cercetători au vizitat coloniile de pinguini Adélie cu barca. Au început fie din vârful Americii de Sud, fie din Insulele Falkland. Apoi au traversat cu barca unele dintre cele mai aspre ape din marea liberă. „Uneori poate deveni puțin păros”, spune Youngflesh, „mai ales pe vasele mai mici”.

Momentul era esențial. Păsările petrec iernile întunecate urmărind gheața mării. Se întorc pe uscat pentru a crește pui în timpul verii sudice. Vizitați prea devreme și coloniile nu ar fi început să se cuibărească. Vizitați prea târziu și coloniile ar fi o mizerie. Puii mari ar alerga amok, iar caca ar fi amestecată cu noroi. „Totul este mult mai curat și mai îngrijit la începutul sezonului”, explică Youngflesh.