Morsa Descriere, dimensiune, habitat, dietă și fapte Britannica

Editorii noștri vor examina ceea ce ați trimis și vor stabili dacă să revizuiți articolul.

  • National Geographic - Animale - Morsa
  • Biblioteca de economie și libertate - Biografia lui Lawrence Robert Klein
  • Defenders of Wildlife - Pacific Walrus
  • Muzeul Național de Istorie Naturală Smithsonian - Mamifere din America de Nord - Morsă
  • Organizația Mondială a Sănătății - Pneumonie
  • Animale A-Z - Morsă
  • Web de diversitate animală - Morsă

Morsă, (Odobenus rosmarus), numit și morse, mamifer imens, asemănător focilor, găsit în mările arctice. Există două subspecii: morsa atlantică (Odobenus rosmarus rosmarus) și morsa Pacificului (O. rosmarus divergens). Morsa pacifică masculină este puțin mai mare, cu colți mai lungi.

habitat

Pielea cenușie a morsului are o grosime de 2–4 cm (1-2 inci), cu pliuri adânci în jurul umerilor. Pielea este acoperită cu păr roșiatic scurt, conferind animalelor o culoare generală de scorțișoară. Morsa are capul rotunjit, ochi mici și nu are urechi externe. Botul său este scurt și larg și are o mustață vizibilă de mustăți rigide, asemănătoare plumii (vibrissae). Masculul, care atinge o lungime și o greutate maximă de aproximativ 3,7 metri (12 picioare) și 1.700 kg (3700 de lire sterline), este cu aproximativ o treime mai mare decât femela.

Ambele sexe posedă colți lungi (dinții canini superiori) care se proiectează în jos din gură. La mascul pot crește până la un metru în lungime și 5,4 kg (12 lire sterline) în greutate. Colții funcționează în principal în afișarea împerecherii și în apărarea împotriva altor morsuri. Nu sunt folosite pentru a săpa alimente de pe fundul oceanului. Morsa se hrănește la adâncimi mai mici de 80 de metri (260 de picioare), de obicei la 10-50 de metri (30-160 de picioare). Înrădăcinându-se de-a lungul fundului oceanului cu botul său, identifică prada cu mustățile sale. Dieta morsului constă în mare parte din scoici și midii, dar uneori include pești și chiar foci mici.