Moose Hunting in Alaska, Alaska Department of Fish and Game

Mai multe despre Moose & Moose Hunting

department
Moose sunt cele mai căutate animale de vânat mare din Alaska. Vânătorii raportează că au recoltat peste 7.000 din 175.000 de elan estimat în Alaska în fiecare an. Ieșirea pentru „a lua un elan” este un ritual de toamnă pentru zeci de mii de Alaska. Pentru vânătorii de elanuri începători, cel mai important lucru de reținut este că elanii sunt uriași. (Vezi pagina istoricului vieții).

Atunci când alegeți o zonă de vânătoare și un mijloc de transport, amintiți-vă că veți avea aproximativ 400 până la 700 de kilograme de carne și până la 65 de kilograme de coarne de transportat de la locul uciderii la casă. De aceea, mulți vânători experimentați de elan din Alaska spun „nu ucide niciodată un elan la mai mult de o milă de un vehicul de un fel”. Motivul este că veți avea de transportat 7 până la 9 rucsaci grei de carne și va trebui să faceți mai multe călătorii dus-întors între elan și vehiculul dvs. - jumătate din asta, cu peste 50 de lbs pe spate.

Distribuție, habitat și mișcări sezoniere

Moose poate fi găsit în cea mai mare parte din Alaska, cu excepția insulelor Aleutine, dar acestea sunt cel mai frecvent întâlnite în Southcentral și interiorul Alaska. Abundența sau densitatea elanului poate varia de la un mic elan pe 30 de mile pătrate până la 5 sau mai mulți elani pe un kilometru pătrat. Moose se găsesc cel mai frecvent în habitatele împădurite sau arbustive și, în general, evită zonele de tundră deschisă. Moose locuiește rareori în zonele montane de peste 5.000 de picioare.

Vară - Moose mănâncă furbe (ierburi), ierburi, rufe și frunze de arbori și arbuști cu frunze largi în lunile de vară, de la frunze în mai până în septembrie. Moose sunt observate în mod obișnuit în pajiști deschise și în iazuri în timpul verii, hrănindu-se cu plante acvatice, dar alte moose vara în munții lipsiți de habitate de iaz. Moose bea cantități mari de apă pe vreme caldă.

Toamna - La un moment dat, la sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie, elanii încep să-și schimbe dieta pentru a include frunze lemnoase de salcie, plop, plop și mesteacăn. Moose migratori încep, de asemenea, să se deplaseze pentru a se încadra în râuri sau sezonul de reproducere. Această mișcare în timpul sezonului de vânătoare poate prezenta fie oportunități, fie frustrări pentru vânătorii de elan.

Iarnă - La începutul iernii, elanii pot fi găsiți în apropierea zonelor lor care se hrănesc cu arbuști scăzuți, cum ar fi salcia cu frunze de diamant, care devin acoperite de zăpadă mai târziu în timpul iernii. Pe măsură ce zăpada se acumulează, mulți elani de munte sunt forțați să ajungă la fundul văii unde trec la habitatul înalt al arbustului, cum ar fi tipul înalt de salcie cu frunze de pâslă, de-a lungul râurilor și pârâurilor. Arsurile de câmpie cu aspen și mesteacăn sunt, de asemenea, folosite în timpul iernii.

Primăvară - Dieta moose-ului se schimbă înapoi la frunze și plante erbacee imediat ce aceste articole devin disponibile în primăvară. Moose migratoare încep să se deplaseze către fătarea favorizată și zonele de vară, care oferă o abundență de furaje erbacee.

Unii elani sunt rezidenți pe tot parcursul anului într-o zonă și pot trăi și muri într-o zonă de 5 mile pătrate. Altele sunt migratoare, deplasându-se până la 100 de mile între zonele sezoniere. În unele zone din interiorul vestic, elanii migrează din habitatele muntoase până în zonele joase de toamnă. În alte zone, cum ar fi țara Fortymile, elanii se deplasează în sus până la zonele subterane.

În exemplul Fortymile, taurii mari maturi se mișcă mai întâi, urmați de tauri mai tineri pe măsură ce septembrie progresează. Vacile și taurii de un an sunt ultimii care se mișcă și se alătură taurilor mai în vârstă din zonele de tăiere a lemnului. Complica această imagine este faptul că, în multe, dacă nu în majoritatea zonelor, există mai multe subpopulații de elani care pot avea modele destul de diferite de mișcare sezonieră. Rezultatul este că vânătoarea de elan poate fi foarte dificilă.

Cum să cercetați Moose

Cheia unei bune vânătoare de elan este să știm unde va fi elanul taur în timpul sezonului de vânătoare de toamnă. Mulți vânători noi de elan își limitează călătoriile de explorare în lunile de vară. Cu toate acestea, mulți vânători de elan sunt dezamăgiți, vin toamna atunci când elanii de taur nu pot fi găsiți în zonele de vară unde erau abundenți în iulie sau august.

Dacă localizați tauri legali vara, vânați acolo în ziua deschiderii - de obicei, 1 septembrie sau chiar în august, în unele zone cu vârf/50 de inci. S-ar putea să aveți ocazia să luați un taur înainte ca aceștia să se îndepărteze spre zona lor. Taurii de un an sunt mai predispuși să frecventeze încă zonele de vară decât taurii mai maturi, care își încep mișcările de toamnă mai devreme.

O altă mare perioadă de explorare este după sezonul de vânătoare de toamnă. Moose-urile au tendința de a rămâne în apropiere de zonele de rudă timp de o lună sau două, urmând rutina. După ce localizați o zonă de concentrare a căderii, vânați acolo anul viitor cât mai târziu posibil în sezonul legal.