Ce mănâncă elefanții aproape totul pe Savană

elefanții

Maiestuosul elefant african este un erbivor și mănâncă mai ales iarbă, flori și fructe sălbatice, scoarta de copac, frunze, rădăcini și nuiele.

--> Întrebați ce mănâncă elefanții și răspunsul poate fi aproape totul pe savana! Când un elefant ajunge într-o pădure, nu doar culege frunze dintr-un copac. Consumă cea mai mare parte a copacului!

Stiai asta elefanții mănâncă 18 ore pe zi? Aceasta reprezintă aproape 80% din rutina zilnică a unui elefant care a contribuit la hrănirea sa!

Poate chiar te gândești, de ce arahide nu este în partea de sus a listei când vine vorba de mâncarea preferată a unui elefant? Ei bine, îmi pare rău să-ți sparg balonul de arahide, dar acesta este un mit care a apărut în zilele în care elefanții au devenit pentru prima dată o atracție.

--> Arahidele nici măcar nu cresc în habitatul elefantului, așa cum elefanții știu chiar dacă se bucură de arahide sau nu?

Elefantul sacru este cel mai mare mamifer terestru să umble azi pe Pământ. Sunt creaturi înțelepte, inteligente și super emoționale care varsă adevărate lacrimi! De fapt, există o grămadă de fapte ciudate și minunate, așa că haideți să trecem direct cu o poveste despre ce mănâncă elefanții.

Ce mănâncă elefanții?

-->

Elefanții sunt vegetarienii supremi. Sunt erbivori care trăiesc pe o dietă incredibil de variată, care se schimbă odată cu anotimpurile.

Elefanții își petrec zilele mâncând:

  • Iarbă, în special iarba groasă de elefant care are aproape doi metri înălțime
  • Flori și fructe sălbatice, cum ar fi smochine și mango
  • Frunze de copac, ca și omologii lor de girafă
  • Coaja de copac, care este plină de calciu și substanțe nutritive
  • Bambus, unde îl pot găsi
  • Aproape orice floră naturală o pot găsi pe savana africană

Elefanții pot mânca aproape orice vegetație. Multe animale sunt navigatoare sau pășunători. Elefanții sunt amândoi, luând mâncare de la pământ și copaci.

Este ușor de văzut unde au fost elefanții, deoarece acești uriași sunt folosiți pentru aproape fiecare parte a unei plante. În toată Africa veți găsi trasee forestiere care par să fi fost creat de buldozere. Copacii decimați se întind pe o parte, cu trunchiurile rupte în două. Verdele a dispărut și copacii au fost dezrădăcinați.

Ei bine, asta se datorează elefanților. Nu mănâncă doar frunzele, ei mestecă întregul copac.

Cât mănâncă un elefant într-o zi?

Un elefant african adult consumă între 100-270 kg de mâncare în fiecare zi! Woah!

Elefanții adoră să mănânce scoarta de copac și folosiți colții lor curbați pentru a sculpta în copac și a rupe fâșiile pentru a vă hrăni. Ne pare destul de uscat, dar este una dintre sursele lor preferate de hrană.

Coaja de copac îi ajută digestie deoarece conține calciu și furaje. Acest lucru permite trecerea clară a fructelor și plantelor în dieta lor pe bază de vegetarian. Deci, fără scoarță de copac, un elefant nu poate procesa zilnic 100-270 kg de alimente

Cum mănâncă elefanții?

-->

Trunchiul unui elefant poate crește până la 2 metri în lungime și cântărește până la 140 kg. Portbagajul este fenomenal de puternic, dar delicat.

Elefanții africani au doi sfaturi asemănătoare degetelor la capătul portbagajelor pentru a apuca obiecte mici și pentru a le ajuta mâncarea în gură. Sfaturile sunt atât de delicate încât sunt folosite și pentru a-și șterge ochii.

De asemenea, elefanții își folosesc trunchiurile pentru a ajuta Apăsați și trage copaci din pământ. Aceste trunchiuri se pot ridica la 350 kg! Este ca și greutatea a patru leopardi maturi!

Un corp uman are 639 de mușchi. Trunchiul unui elefant are 40.000 de mușchi! Este una dintre cele mai mari fapte ale naturii care a existat vreodată pe planeta noastră. Elefanții își folosesc trunchiul pentru a mânca rupând iarba de la pământ, trăgând ramuri din copaci și transferând mâncarea în gură.

Ce beau elefanții?

Elefanții beau apă desigur! În medie, un elefant bea până la 200 litri de apă pe zi. Este la fel de mare ca o cadă mare!

Cu toate acestea, un elefant nu are nevoie de această cantitate de apă pentru a supraviețui cu savana. Doar jumătate din consumul lor zilnic este necesară pentru supraviețuire. La fel ca alte animale africane, ele pot păstra suplimentul pentru acele zile în care trebuie să treacă.

Își folosesc portbagajul pentru a aspira 14 litri în același timp. Cu toate acestea, nu suge apa până la capăt. În schimb, o suge doar pe jumătate strecoară-l în gura lor.

Nu numai că trunchiul acționează ca un membru suplimentar pentru elefant, dar trunchiul elefantului este, de asemenea, o combinație a lor nas și buza superioară. Îl folosesc pentru a mirosi și a identifica și mâncarea.

Plâng elefanții cu adevărat?

Dovezi demonstrează că elefanții plâng adevărate lacrimi de emoție și arătați sentimente de întristare și încântare.

Elefanții trăiesc până la 70 de ani și ceea ce este interesant este că trăiesc mai mult în sălbăticie decât în ​​captivitate. Acest lucru se datorează instinctelor lor emoționale. Fiind afară în sălbăticie, sunt liberi să cutreiere oriunde le-ar putea duce sufletele.