Castor - Descriere, habitat, imagine, dietă și fapte interesante

Castorii sunt membri mari ai familiei rozătoarelor. Singurul alt rozător mai mare decât castorul este capibara. Sunt semi-acvatici, ceea ce înseamnă că își petrec o mare parte din timp în apă. Cea mai ușor caracteristică a castorului este coada lor mare, plată, solzoasă. Citiți mai departe pentru a afla despre castor.

  • habitat

Descrierea castorului

În ceea ce privește rozătoarele, castorii sunt în mod sfidător grei. Cele două specii sunt destul de asemănătoare, dar castorul eurasiatic crește puțin mai mult decât face castorul american. Castorii cresc până la 3,3 ft. lung și cântărește maximum 70 lbs.

Cea mai notabilă caracteristică a lor este coada lor mare și plată. La o inspecție mai atentă, ați observa, de asemenea, că aceste mamifere au și legături între degetele de la picioare.

Fapte interesante despre castor

Deși majoritatea oamenilor știu ce sunt castorii și că construiesc baraje, asta este în măsura în care le cunoaște. Aflați mai jos câteva fapte uimitoare despre aceste creaturi!

Habitatul Castorului

Castorii trăiesc în albiile, lacurile și râurile. Oriunde trăiesc, activitatea lor schimbă mediul din jurul lor, creând ape mai adânci și zone inundate. Aceste creaturi construiesc două tipuri principale de structuri: baraje și loji.

Barajele sunt copaci mari, noroi și pietre pe care castorul le folosește pentru a bloca căile navigabile. Acest lucru creează un iaz mai adânc în zona de râu, care oferă o protecție mult mai mare împotriva prădătorilor. Castorii creează, de asemenea, loji, care sunt o masă de ramuri și noroi cu o scobitură în interior. Aici dorm castorii și se ascund de prădători.

Distribuția castorului

Castorul nord-american trăiește în mare parte din America de Nord. În trecut, capcanii de blană au eradicat această specie din o mare parte din zona sa anterioară, dar de atunci a revenit uriaș.

Aceste animale uimitoare locuiesc în marea majoritate a Americii de Nord, salvând unele dintre cele mai sudice state și cele mai nordice zone ale Canadei. Castorul eurasiatic trăiește în porțiuni din Europa și o fâșie de habitat în vestul Asiei.

Dieta castorului

Castorii se hrănesc cu scoarța interioară a copacilor și le plac în mod deosebit plopii și plopii. De asemenea, vor mânca mesteacăn, arțar, fag, salcie, cireș negru, pin, stejar roșu și multe altele. În plus față de copaci, castorii se hrănesc și cu vegetație acvatică, în special coadă și nuferi. În ciuda mitului popular, castorii nu mănâncă pește!