Animale ale grădinii zoologice din San Diego Vervet Monkey; Plantele
DESPRE
O maimuță verde? Maimuțele Vervet sunt o specie activă și agilă de maimuță din Lumea Veche, care poate fi găsită în toată Africa subsahariană, chiar aventurându-se ocazional în zonele urbane pentru a găsi hrană. Călătoresc în grupuri mari numite trupe și își petrec zilele căutând hrană și găsind locuri de odihnă confortabile și sigure. Deasupra copacilor, sunt interesante de privit: tind să aibă o nuanță verde a blănii, sprâncenele albe și fețele negre! Datorită culorii lor interesante, uneori sunt numite „maimuțe verzi”.

Maimuțele Vervet pot fi identificate prin blana lor de păr galben până la maro-verzuie. Pântecele lor sunt albe și au, de asemenea, blană albă pe sprâncene și obraji. Maimuțele Vervet sunt, de asemenea, ușor de recunoscut prin fețele, mâinile și picioarele lor cu pielea neagră. La aspectul lor colorat se adaugă pielea albastră pe abdomen, care este deosebit de strălucitoare pe maimuțele mici. Vorbește despre o viață colorată!
Maimuțele Vervet sunt destul de mici și sunt în meniu pentru multe animale mai mari, carnivore (care mănâncă carne). Pisicile mari, precum leoparzii, precum și hienele, vulturii și șerpii, sunt doar câteva dintre animalele care pradă primatele. În Indiile de Vest, câinii domestici reprezintă o amenințare gravă pentru vervete, la fel ca și oamenii care vânează maimuțele fie pentru carne, fie în persecuție. Pentru a rămâne în siguranță, maimuțele vervet călătoresc în grupuri și se vor îndrepta spre copaci dacă există semne de pericol.
Comunicarea este esențială atunci când vine vorba de evitarea prădătorilor. Maimuțele Vervet au o mare varietate de apeluri de alarmă care sunt folosite pentru a avertiza pe alții despre potențialul pericol. Fiecare apel provoacă un răspuns diferit, cum ar fi fuga către copaci sau privirea către cer pentru a fi conștient de pericolul de sus.
HABITAT ȘI DIETĂ
Considerată una dintre cele mai răspândite primate din Africa, maimuțele vervet se pot adapta cu ușurință la o varietate de habitate. De obicei, trăind în grupuri de până la 30 de indivizi, trupele acestor maimuțe agile vor trăi la marginea pădurilor și chiar în mijlocul habitatelor mlăștinoase din toată Africa subsahariană. Ele pot fi găsite chiar la altitudini de până la 6.300 de picioare! Când vine vorba de locații specifice, este vorba despre resurse - apa, hrana și copacii mari pentru dormit sunt cei mai importanți factori în determinarea unei case pentru o maimuță vervet. Deoarece au nevoie să bea apă zilnic, pot fi distribuite în mod repetat în întreaga lor gamă. Se știe că multe dintre aceste primate petrec timp în zonele urbane în care fermierii au o abundență de culturi care pot fi consumate pe furiș.