Ursul Andin (cu ochelari) Animale zoologice din San Diego; Plantele
DESPRE
Mai bine să te văd cu! Ursul andin din America de Sud este, de asemenea, cunoscut sub numele de urs cu ochelari pentru inelele de blană albă sau ușoară din jurul ochilor, care pot arăta ca ochelari (sau ochelari) împotriva restului blănii negre sau maro închis ale ursului.

Aceste marcaje se extind adesea în josul pieptului, oferind fiecărui urs un aspect unic și ajutând cercetătorii să identifice fiecare urs prin „lovitura de cană”. Marcajele dau și ursului numele său științific: Tremarctos ornatus, sau ursul decorat.
Ca specie de urs de dimensiuni medii, urșii andini au între patru și șase picioare lungime și stau doi până la trei picioare la umăr. Bărbații sunt cu 30 până la 50% mai mari decât femelele.
Spune ce? Se crede că urșii andini folosesc comunicarea vocală mai mult decât orice alt urs, cu excepția panda gigant. Ele fac vocalizări unice, care sunt destul de „un-bear-like”: un țipăt strident și un sunet moale și ronțăit. Urșii mame pot folosi diferite vocalizări pentru a comunica cu puii lor.
HABITAT ȘI DIETĂ
Deși acest urs este de obicei diurn, se știe foarte puțin despre ei în sălbăticie, deoarece sunt timizi și tind să evite oamenii, ceea ce îi face greu de găsit pentru cercetători! Urșii sunt originari din țările andine din Venezuela până în Bolivia, trăiesc în păduri, pajiști și tufărișuri.