Trumpet Swan - Descriere, habitat, imagine, dietă și fapte interesante
Lebedele trompetiste sunt păsări mari, albe, cu cioc negru. Sunt cele mai grele specii de păsări originare din America de Nord. De fapt, acestea sunt una dintre cele mai mari păsări zburătoare din lume, alături de condorul andin, lebada mută și pelicanul dalmațian.
Oamenii au condus aceste lebede în pragul dispariției, dar gestionarea și relocarea atentă și-au întărit numărul. Citiți mai departe pentru a afla despre Trumpan Swan.
Descrierea Lebedei Trumpeter
În ceea ce privește lebedele, trompetistele sunt destul de mari. De la cap până la coadă, au aproximativ 5 ft. lung, iar anvergura aripilor lor este de 7 ft. peste. Aceste păsări masive cântăresc, de asemenea, până la 30 de lbs. la cele mai grele.
Penajul sau penele acestei lebede sunt albe pe întregul lor corp. Factura sa neagră este cel mai simplu mod de a face diferența dintre această specie și lebada mută. Pielea dintre ochi și factură este de asemenea neagră.
Fapte interesante despre lebădă trompetistă
Aceste păsări impunătoare sunt cu adevărat o specie unică. Au multe comportamente și trăsături diferite care le fac să iasă în evidență, aflați mai multe despre ele mai jos.
Habitatul Lebedei Trompetistului
Aceste lebede trăiesc în habitate similare pe tot parcursul anului, indiferent de tiparele de migrație sau de locurile de reproducere. Preferă ecosistemele cu sursă de apă și multe plante sau arbuști în care să se ascundă. Locuiesc în lacuri, iazuri, mlaștini, zone umede, tundre și estuare.
Habitatele trompetelor trebuie să aibă, de asemenea, corpuri mari de apă, astfel încât să aibă mult spațiu pentru o „pistă” atunci când ajung pe cer. În timpul sezonului de reproducere, lebedele trompetiste preferă cuiburile în zone cu vizuini de castor sau moscat, deoarece le place să își construiască cuiburile deasupra lor.
Distribuția Lebedei Trumpeter
În timp ce populațiile lor sunt stabile, distribuția acestei specii este destul de neuniformă. Spre deosebire de majoritatea celorlalte păsări acvatice din America de Nord, care au o distribuție larg extinsă, aceste lebede trăiesc și se reproduc în doar câteva regiuni.
