Orașul rusesc asediat de urși polari a forțat să topească gheața arctică

Începeți perioada de încercare gratuită pentru a continua să citiți

Începeți perioada de încercare gratuită pentru a continua să citiți

  • Bucurați-vă de acces nelimitat la toate articolele
  • Obțineți acces nelimitat gratuit pentru prima lună
  • Anulați oricând

Conectați-vă la contul dvs. Telegraph pentru a continua citirea

Pentru a continua să citiți acest articol Premium

Curioșii urși polari au căutat în principal coșuri de gunoi deschise în Dixon, deoarece hrana umană bogată în calorii este greu de rezistat odată ce o descoperă.

rusesc

Acestea sunt în mare parte active pe tot parcursul anului și întotdeauna dornice să mănânce, în timp ce femeile însărcinate trebuie să construiască în mod special depozite uriașe de grăsimi în toamnă înainte de a hiberna și de a da naștere în zăpada lor de iarnă.

„Bineînțeles, atunci când [un urs polar] găsește un loc în care se acumulează gunoiul menajer, el îl marchează drept teritoriul său și încearcă să apere acest teritoriu”, a declarat jurnaliștilor adjunct al resurselor naturale din regiune Alexander Korobkin.

Doar o mână de oameni au întâlniri periculoase cu urși polari în fiecare an. Cu toate acestea, riscul de run-ins crește, pe măsură ce activitățile umane din Arctica cresc și schimbările climatice fac ca regiunea să se încălzească chiar mai repede decât restul pământului.

Urșii polari preferă să-și petreacă cea mai mare parte a timpului pe gheața plutitoare, o platformă ideală pentru a vâna focile care stau la baza dietei lor.

Dar pe măsură ce pachetul de gheață se topește și se retrage la începutul anului, tot mai mulți urși sunt nevoiți să petreacă vara pe uscat. În America de Nord, acest lucru a condus chiar la apariția de „grolari” și „pizzlies”, hibrizi născuți din împerecherea dintre urșii polari și grizzlies.