Informații gazelă Dorcas de la Grădina Zoologică Marwell

dorcas

Ne puteți găsi la casa Arid Lands și aproape de suricate pe lângă Cafe Graze

Fapte rapide

stare Vulnerabil

mărimea Cap-corp: 90-110 cm, înălțimea umerilor: 55-65 cm

Greutate 15-20 kg

Gestaţie 6 luni

Tineri 1

Durată de viață Până la 12 ani

Ce mănânc?

Gazelele Dorcas variază ceea ce mănâncă în funcție de condițiile meteorologice. Când este foarte uscat, mănâncă în principal frunze, în special frunzele, florile și păstăile de salcâm, deoarece conțin multă umiditate. În timpul sezonului umed consumă în principal plante erbacee, inclusiv ierburi.

Unde locuiesc?

Această specie se găsește în regiunea Sahariană din Africa de Nord, de la Maroc în vest până la Egipt în est. Gazelele Dorcas trăiesc într-o varietate de habitate aride și semi-aride, inclusiv savana, semi-deșertul și adevăratul deșert. Preferă câmpiile stâncoase cu cantități mici de vegetație și evită habitatele cu suprafețe mari de dune.

Reproducerea

Gazelele nou-născute Dorcas se nasc cu blană și cu ochii deschiși și vor încerca să stea în picioare la o oră de la naștere. În primele două săptămâni de viață, căprioara se află ascunsă într-o zgârietură pe pământ sau sub tufișuri în timp ce mama pășune în apropiere. Curând după aceasta, sugarul va începe să-și urmeze mama și să mănânce alimente solide. Fawns sunt complet înțărcați până la vârsta de aproximativ trei luni și, în acest moment, fawn și mama sa se alătură turmei.