Caracatița Pacificului - Descriere, habitat, imagine, dietă și fapte interesante

Nu poți să nu fii un fraier pentru caracatița Pacificului. Acești creier dezosat sunt mult mai carismatici decât ți-ai putea imagina. Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de caracatiță gigantică din Pacific și caracatiță gigantă din Pacificul de Nord. Înfășurați tentaculele în jurul acestuia și țineți-vă bine, aceste cefalopode sunt gata să vă uimească! Citiți mai departe pentru a afla despre caracatița Pacificului.

  • descriere

Descrierea caracatiței din Pacific

Toate caracatițele au o manta rotunjită și opt brațe lungi. Fiecare braț are două rânduri de fraieri, dintre care unele au cârlige sau proiecții asemănătoare părului pentru a crește aderența. Sub brațele lor se află gura, care are un cioc și o limbă asemănătoare hârtiei, numită radulă.

La fel ca celelalte rude apropiate, caracatița are pori sub piele numiți cromatofori. Acești pori au în interior pigmenți pe care îi pot folosi pentru a-și schimba culoarea pielii.

Fapte interesante despre caracatița Pacificului

Aceste creaturi inteligente sunt incredibil de inteligente și sunt mai mult decât capabile să rezolve probleme. Aflați mai multe despre faptele și caracteristicile acestor cefalopode de mai jos!

Habitatul caracatiței din Pacific

Aceste caracatițe trăiesc în ape relativ reci din Oceanul Pacific. Locuiesc în zone apropiate de coastă și vor călători până la aproximativ 330 ft. sub suprafață. Aceste creaturi trăiesc pe fundul mării și folosesc crăpăturile, aflorimentele stâncoase și alte structuri ca niște bălți. Lădițele lor le oferă un loc unde să se ascundă de prădători, iar caracatițele pot oferi chiar protecție suplimentară prin construirea de pereți și învelitori pentru lăcașurile lor.

Distribuția caracatiței din Pacific

După cum sugerează și numele lor, această specie locuiește în Oceanul Pacific. Locuiește în zonele de coastă, mai ales în mări cu o adâncime mai mică de 330 ft. adânc. Puteți găsi caracatița Pacificului în largul coastei de vest a Statelor Unite și Canadei și de-a lungul coastei de sud a Alaska. De asemenea, se întind pe Strâmtoarea Rulmentului spre nord-estul Rusiei, până în China și Japonia.

Dieta caracatiței din Pacific

Această specie de caracatiță, la fel ca toate speciile de caracatiță, este deosebit de pasionată de crabi. De asemenea, se hrănesc în mod obișnuit cu creveți, scoici, melci, homari, pești, scoici, cocoloși, abalone și chiar alte caracatițe. Unele cercetări sugerează, de asemenea, că pot captura și mânca rechini mici. Acești prădători își folosesc cele opt brațe pentru a apuca prada, apoi îl mușcă cu ciocul lor ca de papagal.