Animale zoologice din Toucan San Diego; Plantele

DESPRE

Cereale, cineva? Arătați oricărui copil o fotografie a unei păsări cu un cioc extraordinar de mare și vă vor spune că este un tucan! Poate cea mai cunoscută pasăre tropicală, tucanul este un simbol al jucăușei și inteligenței care a fost folosit cu succes cu succes de agenții de publicitate și de proprietarii de afaceri. Există mai multe specii de păsări din familia tucanilor, unele cu nume precum aracari sau tucanet, dar toate au o factură mare, comică.

toucan

De ce are tucanul o factură care poate fi de patru ori mai mare decât capul său și aproape la fel de lungă ca și restul corpului său? Unii spun că factura mare și viu colorată este folosită pentru a atrage potențiali colegi. Alții sugerează că este util pentru a speria prădătorii sau animalele care ar putea concura cu tucanul pentru hrană. Alții cred că este o adaptare care permite tucanului să ajungă la mâncare la capetele ramurilor care nu sunt suficient de puternice pentru a ține pasărea în sine. Se știe că tucanii ajung în adâncurile cavităților copacilor pentru a apuca ouă de la alte păsări sau pentru a săpa adânc în propriile cavități de cuibărire pentru a le elimina, iar perechile au fost văzute aruncând fructe între ele într-un ritual de curte. Indiferent de scopul pe care îl decideți, factura tucanului este un instrument foarte util!

Faimoasa lor factură este ușoară, dar robustă, de construcție și este goală, cu excepția unei rețele de fibre osoase care trec prin vârf pentru rezistență și susținere. Este fabricat din keratină, același lucru din care sunt făcute părul și unghiile noastre. Având o factură atât de ușoară, permite tucanului să se așeze pe cea mai subțire dintre ramuri pentru a ajunge la fructele cele mai coapte!

Cuvântul „tucan” provine din sunetul pe care îl face pasărea. Cântecele lor seamănă adesea cu broaște care scârțâie. Tucanii își combină apelurile vocale extinse cu sunete de atingere și zgomot din factura lor. Multe specii de tucani scot lătrături, scârțâituri și mârâituri, iar tucanii de munte emit sunete ca ale unui măgar. Femelele au, în general, o voce mai înaltă decât masculii.

Deși tucanii și ciocănitorii ar putea să nu pară că au multe în comun, sunt în aceeași ordine taxonomică (Piciformes) și au multe în comun. La fel ca ciocănitoarele - și papagalii și macawii cu care împărtășesc pădurea - tucanii sunt zigodactili, adică au două degete îndreptate înainte și două îndreptate înapoi. Acest design al piciorului oferă rezistență și stabilitate atunci când se deplasează prin ramuri dense, în sus și în jos trunchiuri de copaci, sau în și în afara cavităților copacului.

Atât tucanii, cât și ciocănitorii au o limbă lungă, îngustă și asemănătoare penelor. Părul de-a lungul fiecărei părți a limbii ajută păsările să prindă și să guste mâncarea înainte de a o muta pe gât. În plus, tucanii și ciocănitorii au pene de coadă scurte și rigide, numite rectrice, și cuibăresc în cavitățile copacilor. Atât tucanii, cât și ciocănitorii tind să fie în mare parte negri lucioși, dar sunt decorați cu albi strălucitori, galbeni, portocalii, roșii și verzi, în funcție de specie.

HABITAT ȘI DIETĂ

Cum se potrivesc?! Tucanii își petrec viața sus în baldachinele pădurii tropicale din America Centrală și de Sud; rareori fac excursii la podeaua pădurii. Acasă pentru tucan este un cuib într-o cavitate copac scobită. Ar putea părea ciudat ca o pasăre cu o factură atât de mare să aleagă un spațiu mic și închis în care să se cuibărească, dar tucanul are o abordare interesantă pentru a se simți confortabil. Odată așezat în colțul său confortabil, tucanul își întoarce capul înapoi și își așează factura pe spate, ascunsă sub o aripă. Apoi își întoarce coada drept în sus și peste cap. Viola! O minge de pene frumoasă și ordonată.